Hur fungerar Microneedling?

Microneedling är en populär estetisk behandling som använder små nålar för att skapa mikroskopiska kanaler i huden. Denna behandling bidrar till att förbättra hudens hälsa och minska uppkomsten av rynkor, ärr och slapp hud. Lär dig mer om vad du kan förvänta dig och hur denna behandling kan gynna dig.

Vad är Microneedling?

Microneedling är ett minimalt invasivt, icke-kirurgiskt estetiskt förfarande som används för att behandla och förbättra hudens hälsa. Man använder små nålar för att skapa mikroskopiska punkteringar i hudens översta lager. Dessa skador bidrar till att främja kollagenproduktionen, vilket resulterar i en slätare och stramare hud med en minskning av rynkor, ärr, slapphet och pigmenteringar. 

Microneedling används oftast i ansiktet, men kan användas för att åtgärda hudproblem överallt på kroppen. Microneedling är lämplig för alla hudtyper och hudtoner och resultaten kan vanligtvis ses inom så lite som två veckor. Microneedling har också en mycket snabbare läkningsprocess än traditionella kirurgiska ingrepp. Använd gärna produkter som serum eller lotion under behandlingen för att förstärka effekterna.

Varför är Microneedling en effektiv behandling?

Microneedling är en effektiv behandling för en rad olika hudproblem eftersom microneedling hjälper till att främja kollagenproduktionen. Kollagen är en viktig komponent i huden som hjälper till att återställa strukturellt stöd och bibehåller återfuktning, elasticitet och fasthet. Genom att skapa små kanaler i det översta hudlagret och stimulera kollagenproduktionen kan microneedling hjälpa till att förbättra utseendet på rynkor, ärr, slapphet och pigmenteringar för att ge en fräsch och glödande hy.

Förutom att stimulera kollagenproduktionen kan microneedling bidra till att öka effektiviteten hos hudvårdsprodukter, t.ex. serum och krämer. Detta beror på att de små punkteringarna bryter ner barriärer i epidermis och tillåter djupare penetration av aktiva ingredienser. Microneedling kan också öka cirkulationen, vilket gör att näringsämnen lättare når cellerna i huden och ger en allmänt stärkande effekt. Ofta upplever de flesta personer synliga resultat efter bara en eller två behandlingar.

Vem bör testa Microneedling?

De bästa kandidaterna för microneedling är personer som vill förbättra hudens hälsa och kvalitet. Vanliga hudproblem som kan förbättras med microneedling är fina linjer, rynkor, solfläckar, akneärr, hyperpigmentering, förstorade porer och bristningar. Även om microneedling kan minska ålderstecken rekommenderas det vanligtvis inte för mycket djupa rynkor eftersom dessa sannolikt kommer att kräva större ingrepp. Så om du letar efter en minimalt invasiv kosmetisk behandling med hög effektivitet så kan microneedling vara den perfekta lösningen för dig.

Hur förbereder jag mig för Microneedling?

Före microneedling bör du undvika alla former av hårborttagning, kemisk peeling och Retin-A under minst en vecka före behandlingen. Det är viktigt att du också slutar använda irriterande hudvårdsprodukter som skrubb eller syror fem dagar innan. Slutligen, för bästa resultat, se till att din hud är ren och fri från smink innan behandling.

Hur effektivt är microneedling?

Microneedling är en säker, minimalt invasiv behandling som har visat sig förbättra fina linjer och rynkor, akneärr, bristningar och hudstruktur. Microneedling stimulerar produktionen av kollagen och elastin, vilket ger din hud ett fastare och friskare utseende. När microneedling utförs korrekt kan man uppnå betydande förbättringar med minimala biverkningar och få risker.

Varför gör man microneedling?

Microneedling används för att minska synligheten av rynkor, åldersfläckar, fina linjer, ärrbildning och till och med bristningar. Microneedling kan också hjälpa till att minimera porerna, jämna ut hudtonen och minska ringar under ögonen. Microneedling främjar också kollagenproduktionen, vilket gör att huden ser friskare och mer tonad ut.

Är microneedling permanent?

Även om microneedling ger permanenta resultat när det gäller hudföryngring och minskning av ärr, är det inte säkert att resultaten av behandlingen varar föralltid. Hudens cellförnyelsetakt minskar vanligtvis med åldern, så regelbundna behandlingar kan vara nödvändiga för att bibehålla optimala resultat.

Hur länge får man inte sminka sig efter microneedling?

Det rekommenderas att du väntar 24 timmar innan du applicerar smink på huden efter microneedling. Detta ger din hud tillräckligt med tid att läka och absorbera eventuella krämer eller serum som du kan ha applicerat under eller efter behandlingen.