Hudbristningar

Hudbristningar, bristningar eller strechmarks som de också kallas är alla olika benämningar på samma symptom; rödaktiga och vita bristningar i huden. Bristningar är ofarliga men kan kännas oerhört besvärande för utseendet och ha en stor påverkan på självkänslan. Därför är det många som vill göra något åt dem. 

Microneedling är ett utmärkt alternativ för behandling av bristningar – tusentals nålstick stimulerar reparations- processen vid både röd och vit striae. 

Ingredienser som motverkar/behandlar bristningar 

- Nanosphere-protein: kontrollerar elasticiteten hos bindvävsfiberna för att hjälpa skadad hud att behålla elasticiteten och dess ursprungliga struktur. 

- Shea butter (Sheasmör): har länge använts för sina mjukgörande egenskaper. Dess rika innehåll av bio-active triterpene esters, till exempel lupeol och amyrin cinnamates förser huden med anti-inflammatoriska egenskaper och ökat skydd mot solens UVB-strålar.

- Centella asiatica extrakt: har en mycket positiv effekt på cirkulationen i huden, såväl som collagen-bildningens funktioner. Den hjälper även till att justera bindvävscellerna och tillföra antioxidanter. Tillsammans arbetar dessa komponenter för att förbättra hudens fasthet och elasticitet, vilket avsevärt förbättrar hudens utseende. Dessutom jobbar centella asiatica för att främja de ytliga blodkärlens prestation, vilket även bidrar till en ökad läkeprocess.

- Aloe vera-extract: innehåller ett stort antal vitaminer, såsom C och E, samt flera viktiga mineraler, enzymer och aminosyror. Aloe Vera uppfyller en rad olika hälsofunktioner, däribland fuktgivande, uppstramande, lugnande och anti-inflammatorisk.

- Sodium PCA: återfuktar och verkar för att aktivt mjukgöra huden.

- Allantoin: verkar skyddande mot såväl inflammerad som irriterad hud.

- Sericin: har en uppstramande effekt tack vare dess trådliknande karaktär. Sericin minskar djupet på rynkor och förbättrar hudens utseende på sikt, samtidigt som det verkar för att reducera blemmor och liknande åkommor.

-Sodium Hyaluronate (Hyaluronsyra): en naturlig fuktkälla som verkar fuktgivande och uppstramande